Wat is retrofit?

GU10 MR16

Wat is retrofit Led?

Een veel gebruikte term binnen de verlichtingsmarkt is retrofit. Vaak kom je het tegen bij Led-producten, maar wat betekent het eigenlijk?

één op één vervangen

Retrofit heeft met de fitting van de lamp te maken. retrofit staat namelijk voor het hergebruiken van de fitting die bij de oude halogeen lampen of TL buizen gebruikt worden. Dit betekent meestal dat er een Led vervanger is voor uw lamp die uw lamp één op één kan vervangen. U hoeft ook geen aanpassingen te doen aan de lamp of in het armatuur. Het is slechts een kwestie van de oude lamp eruit, en de nieuwe Led lamp of Led TL buis er weer in.

Er zijn verschillende retrofit Led lampen zoals halogeenspot vervangers of TL buizen vervangers.

Heeft u bijvoorbeeld halogeenspots met GU10 fitting(bajonet). Dan is zijn er Led spots GU10 die uw spots één op één kunnen vervangen zonder dat u zelf iets hoeft aan te passen. De Led spots zijn namelijk zo ontworpen dat ze precies dezelfde afmetingen hebben als halogeenspots, zodat de Led spots altijd in het oude armatuur en fitting passen.

Of heeft u spots met MR16(2 pinnetjes) fitting. Dan kunt u ook uw halogeenspots vervangen door  Led spots MR16, alleen moet de transformator die de 220V omzet naar 12V verwisseld worden door een Led trafo.

 

TL buizen vervangen door Led TL buizen

Ook zijn er Led TL buizen die uw TL buizen één op één kunnen vervangen zonder dat u aanpassingen hoeft te doen aan het armatuur. Heeft u een armatuur met starters? Dan hoeft in de meeste gevallen het armatuur niet aan te passen. Heeft u een armatuur zonder starters, dan moet er een kleine aanpassing plaatsvinden in het armatuur.

Wij verkopen Led TL buizen die uw TL buizen één op één kunnen vervangen.

Lees hier uitgebreid hoe u TL buizen vervangt door Led TL buizen.

Besparen op uw energierekening was nog nooit zo gemakkelijk. Het kan niet meer uit kom nog halogeenspots of TL buizen aan te schaffen. Door de lange levensduur en het lage verbruik zijn de Led spots en Led TL buizen veel goedkoper op de lange termijn!

 

Heeft u vragen over het vervangen door Led retrofit lampen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.led-tl-wereld.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 321 reviews.